Haftada 1 Oyun: Clash Royale

Haftada 1 oyun serimizin sıradaki oyunu Clash Royale. Clash Royale, iki kişinin birbirleriyle gerçek zamanlı olarak savaştığı bir oyundur ve Supercell firmasının 4. oyunudur. Oyun ücretsiz olup, mobil platformlar için tasarlanmıştır.  Bu oyunda savaşmak için kartlar kullanılır. Kazanmak için rakibinizin alanındaki kuleleri yıkmak gerekir. Rakibiniz de sizin kulelerinizi yıkmaya çalışacaktır. Maç sonunda en çok kuleyi yıkan oyunu kazanır veya maç henüz bitmeden rakibinizin bütün kulelerini yıkarsanız siz kazanırsınız. Maçları kazandığınızda bazı sandıklara sahip olursunuz ve sandıkların içinden çıkan kartlarla mevcut kartlarınızı geliştirebilirsiniz veya yeni kartlara sahip olabilirsiniz. Kartları yükseltmek için altın kullanılır. Kartlar sıradan, ender, destansı ve efsanevi olmak üzere dört farklı enderlik derecesine sahiptir. Farklı sandık çeşitleri vardır. En değersiz sandıktan az sayıda altın, az sayıda ve düşük enderlikte kart çıkarken değerli sandıklardan daha fazla altın, daha fazla ve yüksek enderlikte kart çıkmaktadır.  Maçları kazanırsanız kupa kazanır, maç kaybederseniz kupa kaybedersiniz. Bu kupalar ile 11 farklı arenadan birinde bulunabilirsiniz.

Akılda tutmakta fayda var: Efsanevi kartlar gerçekten çok nadirdir ve 1100 kupadan (4. arena) itibaren bulunabilmektedir (Ben ilk efsanevi kartımı 2400 kupada (8. arena) bulmuştum).

Bir de klanlar vardır. Klanlarda oyuncular güçlerini birleştirip yerel veya dünya sıralamasına girmeye çalışırlar. Birçok klanın bir kupa limiti vardır, çünkü güçlü klan kurucuları, sıralamaya girebilmek için zayıf üyeleri tercih etmezler. Ayrıca klan üyeleri her hafta klan sandıkları için savaş yaparlar. Klan sandığı değerli bir sandıktır.

Bu yazıda Clash Royale'i tanıttım. Clash Royale'in bazı olumsuz özelliklerini, hatalarını ve yorumlarımı başka bir yazıda anlatacağım, aksi takdirde yazı çok uzun olacak.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar